27 Mart 2012 Salı

27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ

27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN. BU SANATA EMEK VEREN HERKESE SELAM OLSUN...


Dünya Tiyatro Günü Bildirisi: John Malkovich 

Dünya Tiyatro Günü’nün 50'nci yıldönümünü kutlarken UNESCO’ya bağlı Uluslararası Tiyatro Enstitüsü ITI bir selam mesajı hazırlamamı isteyerek onurlandırdı beni. Tiyatro çalışanı meslektaşlara ve eşe dosta kısaca sesleneceğim. 
Emeğinizin ürünleri sarsıcı ve özgün olsun. Derin, dokunaklı, düşündürücü ve benzersiz olsun. İnsan olmanın anlamı üstüne kafa yormamızı desteklesin; düşüncelerimize yürek gücü, içtenlik, açık sözlülük ve incelik katsın. Dilerim güçlük, sansür, yoksulluk, nihilizm gibi engelleri aşabilesiniz. Eminim birçoğunuz mutlaka karşılaşacak hepsiyle. Umarım yeteneğiniz ve sebatınızla bize insan kalbinin çarpışındaki bütün çapraşıklığı öğretebilirsiniz. Umarım alçak gönüllülük ve araştırıcı bir ruhla bunu ömür boyu iş edinirsiniz. Dilerim en iyileriniz temel sorun olan “Nasıl yaşıyoruz?” sorusunu bir çerçeveye oturtmayı başarır. Çünkü ancak en iyiler -pek nadiren ve çok kısa süreyle- yapabilir bunu. Tanrı yardımcınız olsun.

John Malkovich

1 yorum:

  1. "tiyatro olmasaydı nah izlerdiniz hürremi...osmanı...behzatı...fetihi...dünya tiyatro günü kutlu olsun...!"
    Efendim, tamam bunu yazan Polat Oktay, ünlü biri değil. Bizim için ünlü de sizin için değil. Ama var ya, adamın Türk Halkının anlayışına uygun mesaj verme, derdini anlatma konusundaki yeteneğine dün akşam hayran kaldım.:))

    YanıtlaSil